Usein kysyttyä

Olemme koonneet valmiiksi vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Jos et löydä niistä etsimääsi vastausta, ota yhteyttä Pysäköinti-Infoon.

Mistä Kuopion Pysäköinti Oy vastaa?
Kuopion Pysäköinti Oy vastaa kattavista pysäköintipalveluista Kuopion keskustassa sekä vuokraa toimitiloja torin alla olevasta Kauppakeskus Apajasta. Pysäköintipalvelut koskevat kadunvarsipysäköintiä, asukas- ja yrityspysäköintiä sekä kolmea pysäköintitaloa.

Sakottaako Kuopion Pysäköinti Oy?
Ei. Kuopiossa pysäköinninvalvonnasta vastaa Kuopion kaupungin pysäköinninvalvonta: asiakaspalvelu 017 185 034, ma-pe klo 9-14.

Lippuni ei toimi?
Magneetti on vaurioitunut, ota yhteys pysäköinti-infoon painamalla automaattikassassa olevaa pikapuhelinpainiketta. Voit myös ladata puhelimeesi Moovy-sovelluksen, jolloin pysäköintilipuketta ei enää tarvita.

En saanut kuittia?
Painamalla kuittipainiketta saat kuitin. Jos pysäköit Moovy-sovelluksella, lisää yhteystietoihin sähköpostiosoitteesi kuittia varten.

Voiko pysäköintilaitoksiin ajaa peräkärryn kanssa?
Pysäköintitaloihin ei saa ajaa peräkärryllä tai millään perävaunulla. Tekniikka ei tue kaksiosaista ajoneuvoa.

Miten Kuntolaakson-, Haapaniemen- ja Maaherrankadun pysäköintilaitosten lämpöpaikat toimivat?
Aina kun ulkolämpötila alittaa -5 astetta.

Saako niissä pitää auton sisätilan lämmitintä tai käyttää Webastoa?
Ei.

Miten saan auton pois, kun talo on suljettu?
Toriparkki on avoinna 24 h, mutta porrashuoneiden ovet sulkeutuvat ilta-aikaan. Pääset Toriparkkiin käyttämällä pysäköintilipuketta torin päällä A-, D-, H-, tai E-portaikon luona olevassa lipukkeenlukijassa. Moovy-asiakas pääsee sisään sovelluksesta löytyvällä PIN-koodilla. Maaherrankadun pysäköintilaitos on avoinna 24 h. Alakertaan pääsee käyttämällä pysäköintilipuketta porrashuoneen vieressä olevassa lukijassa. Haapaniemenkadun pysäköintilaitos on avoinna 6-22.

Miten korkealla ajoneuvolla voin ajaa Toriparkkiin?
Maksimikorkeus on kaksi metriä.

Maksutavat pysäköintilaitoksissa ja kadunvarsilla?
Kätevimmin pysäköinti onnistuu käyttämällä Moovy-sovellusta, jolloin maksu veloitetaan automaattisesti maksukortilta. Kaikkiin pysäköintilaitosten automaattikassoihimme voi maksaa myös kolikoilla ja pankki- tai luottokorteilla. Kadunvarsilla voi maksaa puhelimella (Moovy, Easypark, ParkMan ja eParking) tai automaatteihin kolikoilla. Osaan kadun automaateista käy myös pankki- tai luottokortti.

Mistä kysyn Apajan vapaita liiketiloja?
Lisätietoja vapaista liiketiloista puh. 044 718 5124/laura.kallio-kokko@kuopionpysakointi.fi