Mobiilimaksaminen

Kuopion kaupungin omistamilla yleisessä käytössä olevilla kadunvarsien mittaripaikoilla on mahdollista maksaa mobiilisti Moovy-, EasyPark-, ParkMan- ja eParking-puhelinsovelluksilla.

Tunnistat mobiilimaksamiseen soveltuvan automaatin siinä olevasta kyltistä. Kaikki sovellukset edellyttävät rekisteröitymisen etukäteen. Moovy, Easypark, Parkman ja eParking ovat yksityisiä yrityksiä, jotka veloittavat sovellusten käytöstä pysäköintimaksun lisäksi. Arvioitua pysäköintiaikaa voi pidentää tai lyhentää älypuhelimella esimerkiksi kokouksesta käsin, jolloin autolle ei tarvitse juosta. Näin pysäköinnistä maksetaan vain todellinen aika.


Kadunvarsipysäköinti

MAKSULLINEN MA-PE 8-18, LA 8-16
I-vyöhyke = Suokadun, Puistokadun, Minna Canthin kadun ja Vuorikadun (keskustan pysäköintikehän) rajaama alue.
II-vyöhyke = keskustan pysäköintikehän ulkopuolinen alue

MAKSULLINEN MA-SU 8-20
III-vyöhyke = satama-alueen pysäköinti

I-VyöhykeII-VyöhykeIII-Vyöhyke
30 min1,20 €1,00 €0,60 €
60 min2,60 €2,00 €1,20 €
+ 60 min3,20 €2,20 €1,00 €

Pysäköintiaikaa ei ole rajattu. Pysäköintimaksut maksetaan lipukeautomaatteihin, tai maksun voi suorittaa koko alueella myös Moovy-, EasyPark-, ParkMan– sekä eParking-sovelluksilla.

Lipukeautomaateissa maksutavat ovat laitteesta riippuen joko pelkkä kolikko tai kortti sekä kortti ja kolikko. Näet alla olevasta kartasta automaattien sijainnit ja mahdolliset maksutavat. Uusissa kosketusnäytöllisissä laitteissa on kaikissa myös lähimaksuominaisuus.

Vanhemmissa lipukeautomaattimalleissa, joissa ei ole kosketusnäyttöä, on tulostuva pysäköintilippu vietävä aina autoon tuulilasin alle näkyvälle paikalle. Uusissa kosketusnäytöllisisissä automaateissa valvonta perustuu annettuun rekkariin. Tulostuvaa pysäköintilippua ei tarvitse viedä autoon, jos rekisterinumero on oikein kirjattu pysäköintilippuun. Muista siis tarkistaa lipukkeesta rekisterinumerosi. Tarkemmat ohjeet automaateilla.

Moottoripyörien pysäköinti

Erillisiä moottoripyörien pysäköintipaikkoja (4 kpl) on Minna Canthin kadulla matkustajasataman läheisyydessä. Normaalille lippuautomaattipaikalle moottoripyörää pysäköitäessä lipukkeen voi pitää mukanaan ja tarvittaessa todistaa sen avulla maksaneensa pysäköintimaksun. Tällöin mahdollinen pysäköintivirhemaksu mitätöidään.

Talvipysäköinti

Pysäköintiä talvikunnossapitotöiden vuoksi rajoitetaan 1.12.–31.3. liikennemerkein.

Pysäköinnin valvonnasta vastaa Kuopion kaupunki

Asukaspysäköinti

11 asukaspysäköintipiiriä

Kaupungin keskusta-alue on jaettu 11 (A-K) asukaspysäköintipiiriin. Keskusta-alueella asuvalla on mahdollisuus ostaa yksi asukaspysäköintitunnus huoneistoa kohden. Tunnus oikeuttaa pysäköimään ajoneuvon maksua suorittamatta liikennemerkein osoitetuilla alueilla. Tunnukseen voi merkitä enintään kahden ajoneuvon rekisterinumeron, joista toinen voi olla kerrallaan aktiivisena. Tunnuksella voi pysäköidä paikkaan, joka on liikennemerkein osoitettu kyseisen lupa-alueen asukaspysäköintipaikaksi. Autoilijan vastuulla on tarkistaa liikennemerkeistä, että alue on varattu asukaspysäköintiin. Tunnuksen voi lunastaa ajoneuvolle, jonka paino on enintään 4 tonnia ja pituus korkeintaan 5 metriä.

Tunnus on voimassa vaihtoehtoisesti joko yhden vuoden tai puoli vuotta asiakkaan valitsemasta ajankohdasta alkaen. Lupa myönnetään yhdelle ajoneuvolle asuntoa kohti. Lupamaksua ei palauteta.
160 € / vuosi
90 € / puoli vuotta

Osta asukaspysäköintilupa tästä!

HUOM! Auton rekisterinumeron muutokset asukas- ja yrityspysäköintilupiin tehdään kirjautumalla omilla tunnuksilla lupakauppaan. Auton rekisterinumeron muutokset mittaripysäköintilupiin tehdään joko käymällä pysäköinti-infossa tekemässä muutos tai lähettämällä sähköpostia omilla yhteystiedoilla ja vanhalla auton rekisterinumerolla. Jatkossa muutosta ei voi tehdä puhelimella soittamalla!

Huomioithan, viikonloppuna emme lue sähköpostia!


Raskas liikenne

Raskaan liikenteen pysäköintimaksut:
Lämpötolpalliset paikat 55 €/kk

Raskaanliikenteen pysäköintialueet kartalla:
Petonen – 8 ap Hulkontien ja Orsitien varressa >>
Jynkkä – 8 ap Rauhalahdentien ja Yötarhantien liittymässä >>

Lupa edellyttää autopaikkasopimuksen allekirjoittamista. Sopimus voidaan tehdä määräajaksi tai jatkuvaksi ja sen irtisanomisaika on yksi kuukausi. Pysäköintilupia myydään Toriparkin Pysäköinti-Infossa, puh. 044 718 5155.


Yrityspysäköinti

Yrityksillä on mahdollisuus lunastaa kolme pysäköintilupaa liikehuoneistoa kohti. Tunnukseen voi merkitä enintään yhden ajoneuvon rekisterinumeron. Tunnuksella voi pysäköidä paikkaan, joka on liikennemerkein osoitettu kyseisen lupa-alueen asukaspysäköintipaikaksi. Luvan voi saada myös yli 4 tonnia raskaammat ja yli 5 metriä pidemmät ajoneuvot.

Vuosi 200 €
Puoli vuotta 120 €

Tunnuksen hankinta:
Osta yrityspysäköintilupa tästä!

HUOM! Auton rekisterinumeron muutokset asukas- ja yrityspysäköintilupiin tehdään kirjautumalla omilla tunnuksilla lupakauppaan. Jatkossa muutosta ei voi tehdä puhelimella soittamalla!

Huomioithan, viikonloppuna emme lue sähköpostia!


Veteraanipysäköinti

Kuopiolaisille veteraaneille myönnetään pysäköintiä varten ns. mittarilupa. Pysäköintiin oikeuttavan luvan saa Toriparkin Pysäköinti-Infosta. Luvalla voi pysäköidä rajattomasti keskusta-alueen maksullisilla katuvarsipaikoilla. Lupa ei oikeuta pysäköimään keskustan yksityisillä pysäköintialueilla.

Lupaa lunastettaessa pitää esittää rintamamiestunnus, ajoneuvon rekisteriote ja ajokortti. Rekisteriote tarvitaan, koska lupa on ajoneuvokohtainen. Lupaan merkitään ajoneuvon rekisterinumero. Lupa on voimassa yhden kalenterivuoden.


Yhteiskäyttöautojen pysäköintijärjestelyt

Kuopion kaupunki on ottanut käyttöön yhteiskäyttöautojen pysäköintiluvan. Lupa on maksullinen 200 €/ vuosi ja luvan lunastaessaan yhteiskäyttöautoa tarjoava yritys sitoutuu voimassaoleviin lupaehtoihin. Yhteiskäyttöautojen pysäköintiluvan voi lunastaa Kuopion Pysäköinti Oy:n asiakaspalvelupisteestä 4.1.2020 alkaen. Pysäköintiluvalla on oikeus pysäköidä liikennemerkein osoitetuilla yhteiskäyttöautoille varatuille pysäköintipaikoille. Pysäköintipaikat määritellään Kuopion kaupungin liikennesuunnittelussa. Vapaamuotoiset aloitteet voi lähettää sähköpostitse liikenne(at)kuopio.fi. Kuopion kaupunki voi osoittaa yhteiskäyttöisten ajoneuvojenpysäköintiin paikkoja katu- ja muilta yleisiltä pysäköintialueilta.