- mobiilimaksaminen -

Kuopion kaupungin omistamilla yleisessä käytössä olevilla kadunvarsien mittaripaikoilla on mahdollista maksaa mobiilisti EasyPark- ja ParkMan-puhelinsovelluksilla.

 

Tunnistat mobiilimaksamiseen soveltuvan automaatin sen päällä olevasta kyltistä. Molemmat sovellukset edellyttävät rekisteröitymisen etukäteen. Easypark ja Parkman ovat yksityisiä yrityksiä, jotka veloittavat sovellusten käytöstä pysäköintimaksun lisäksi. Arvioitua pysäköintiaikaa voi pidentää tai lyhentää älypuhelimella esimerkiksi kokouksesta käsin, jolloin autolle ei tarvitse juosta. Näin pysäköinnistä maksetaan vain todellinen aika.

- KADUNVARSIPYSÄKÖINTI -

Maksullinen ma-pe 8-17, la 8-15

MAKSULLINEN MA-PE 8-17, LA 8-15

I-vyöhyke = Suokadun, Puistokadun, Minna Canthin kadun ja Vuorikadun (keskustan pysäköintikehän) rajaama alue.

II-vyöhyke = keskustan pysäköintikehän ulkopuolinen alue

III-vyöhyke = satama-alueen pysäköinti

 

 Pysäköintiaikaa voi varata 2 tuntia kerrallaan. Pysäköintimaksut maksetaan lipukeautomaatteihin, tai maksun voi suorittaa myös EasyPark- sekä ParkMan-sovelluksilla.

 

Moottoripyörien pysäköinti

Erillisiä moottoripyörien pysäköintipaikkoja (4kpl) on Minna Canthin kadulla matkustajasataman läheisyydessä. Normaalille lippuautomaattipaikalle moottoripyörää pysäköitäessä lipukkeen voi pitää mukanaan ja tarvittaessa todistaa sen avulla maksaneensa pysäköintimaksun. Tällöin mahdollinen pysäköintivirhemaksu mitätöidään.

 

Talvipysäköinti

Pysäköintiä talvikunnossapitotöiden vuoksi rajoitetaan 1.12.–31.3.

 

Pysäköinnin valvonnasta vastaa Kuopion kaupunki

I-Vyöhyke 2,40 €/h II-Vyöhyke 1,60 €/h III-Vyöhyke 0,20 €/14 min.

- ASUKASPYSÄKÖINTI -

11 asukaspysäköintipiiriä

Kaupungin keskusta-alue on jaettu 11 (A-K) asukaspysäköintipiiriin. Keskusta-alueella asuvalla on mahdollisuus ostaa yksi asukaspysäköintitunnus huoneistoa kohden. Tunnus oikeuttaa pysäköimään ajoneuvon maksua suorittamatta liikennemerkein osoitetuilla alueilla. Tunnukseen voi merkitä enintään yhden ajoneuvon rekisterinumeron. Tunnuksella voi pysäköidä paikkaan, joka on liikennemerkein osoitettu kyseisen piirin asukaspysäköintipaikaksi. Autoilijan vastuulla on tarkistaa liikennemerkeistä, että alue on varattu asukaspysäköintiin. Tunnuksen voi lunastaa ajoneuvolle, jonka paino on enintään 4 tonnia ja pituus korkeintaan 5 metriä.

 

Tunnus on voimassa vaihtoehtoisesti joko yhden vuoden tai puoli vuotta asiakkaan valitsemasta ajankohdasta alkaen. Lupa myönnetään yhdelle ajoneuvolle asuntoa kohti.

120 € / vuosi

70 € / puoli vuotta

 

Pysäköintiin oikeuttavan luvan saa ostaa Toriparkin Pysäköinti-Infosta puh. 017 185 155. Lupaa hakiessa pitää esittää asunnon vuokrasopimus, tai omistusasunnon kauppakirja tai todistus isännöitsijältä.

- Raskas LIIKENNE -

Raskaan liikenteen pysäköintimaksut:

Lämpötolpalliset paikat 55 €/kk

Lämpötolpattomat paikat 40 €/kk

 

Raskaanliikenteen pysäköintialueet kartalla:

Petonen - 8 ap Hulkontien ja Orsitien varressa >>

Jynkkä - 8 ap Rauhalahdentien ja Yötarhantien liittymässä >>

Neulamäki - 3 ap Sopenkadulla >>

 

Lupa edellyttää autopaikkasopimuksen allekirjoittamista. Sopimus voidaan tehdä määräajaksi tai jatkuvaksi ja sen irtisanomisaika on yksi kuukausi. Pysäköintilupia myydään Toriparkin Pysäköinti-Infossa, puh. 017 185 155.

- YRITYSPYSÄKÖINTI -

Yrityksillä on mahdollisuus lunastaa kolme pysäköintilupaa liikehuoneistoa kohti. Lupa oikeuttaa pysäköimään mittarittomilla, asukaspysäköintiin varatuilla alueilla siinä piirissä, jossa yrityksen toimitilat sijaitsevat. Luvan voi saada myös yli 4 tonnia raskaammat ja yli 5 metriä pidemmät ajoneuvot.

 

Vuosi 200 €

Puoli vuotta 120 €

 

Tunnuksen hankinta:

Lupia myydään Toriparkin Pysäköinti-Infossa, puh. 017 185 155.

 

Lupaa lunastettaessa yritysasiakkaan tulee esittää kaupparekisteriote. Lisäksi asiakkaalla tulee olla mukanaan tunnukseen merkittävän ajoneuvon rekisteriote tai kopio siitä. Tunnus on voimassa vaihtoehtoisesti joko yhden vuoden tai puoli vuotta asiakkaan valitsemasta ajankohdasta alkaen

 

Tietojen muuttamisesta veloitetaan 5 euroa. Lupatietoja muutettaessa tulee luovuttaa vanha tunnus. Kadonneen luvan uusiminen maksaa 12 euroa.

- VETERAANIPYSÄKÖINTI -

Kuopiolaisille veteraaneille myönnetään pysäköintiä varten ns. mittarilupa. Pysäköintiin oikeuttavan luvan saa  Toriparkin Pysäköinti-Infosta. Luvalla voi pysäköidä rajattomasti keskusta-alueen maksullisilla katuvarsipaikoilla. Lupa ei oikeuta pysäköimään keskustan yksityisillä pysäköintialueilla.

 

Lupaa lunastettaessa pitää esittää rintamamiestunnus, ajoneuvon rekisteriote ja ajokortti. Rekisteriote tarvitaan, koska lupa on ajoneuvokohtainen. Lupaan merkitään ajoneuvon rekisterinumero. Lupa on voimassa yhden kalenterivuoden.

 

asiakaspalvelu@kuopionpysakointi.fi  |  puh. 044 7185 155

asiakaspalvelu@kuopionpysakointi.fi  |  puh. 044 7185 155

asiakaspalvelu@kuopionpysakointi.fi

puh. 044 7185 155

asiakaspalvelu@kuopionpysakointi.fi

puh. 044 7185 155